Ondernemerschap

Ik heb de skill ondernemerschap gevolgd. Deze skill leek mij erg leerzaam omdat ik nog niet heel veel verstand heb van zelf ondernemen. Het leek mij een uitdaging om hiermee te starten en te kijken of het iets voor mij zou zijn in de toekomst. 

Ik heb deze lessen aangeboden gekregen door Ruud Groeninge.

Hieronder staan de urenverantwoording, beoordeling, opdracht en reflectie.

Urenverantwoording

De opdracht

De opdracht voor deze skill was om zelf een verzonnen bedrijf op te zetten en zo alles te doen wat je in het begin ook moet doen als je een echt bedrijf opzet. Denk aan een concept verzinnen, social media aanmaken, je ideeën verder uit werken, een naam verzinnen en nog veel meer. 

Wij hebben met onze groep ervoor gekozen een bedrijf op te zetten genaamd Trendline. Wat wij doen als bedrijf is op een goedkope en kwalitatief hoge manier producten verkopen die op het moment een Trend zijn, ook moeten we goed inspelen op de toekomst aangezien je natuurlijk als eerste producten en nieuwe trends wilt uitbrengen. 

We hebben een Instagram account aangemaakt voor ons bedrijf en aan het eind van de skill hebben we een presentatie gegeven over ons bedrijf. 

de presentatie

Het Instagram account van Trendline

Beoordeling Ruud

Mijn Reflectie

Situatie: Gedurende deze skill heb ik 4 lessen gehad over ondernemerschap, deze lessen waren allemaal fysiek op school. De lessen gingen over ondernemerschap en er werd veel aandacht besteed aan hoe je een bedrijfje opstart en waar je allemaal aan moet denken wanneer je dat doet.

Taak: Ik ben bij les 1 gelijk begonnen met een concept over ons bedrijf en zijn zo in de volgende lessen daarop door gaan bouwen.

Actie: Het was fijn dat we elke week opnieuw met ons groepje in de les waren aangezien dat wat makkelijker werkt dan online. Zo heb ik met mijn team op school veel gebrainstormd over wat we willen en hoe het concept levend ging worden.

Resultaat: Ik ben erg tevreden over mijn resultaat, het ging in het begin wat langzamer met ideeën bedenken maar uiteindelijk hebben we een leuk concept neergezet en kan ik blij zijn met de voldoende!